AVYDON, s.r.o.: Dřevo ničím nenahradíš

03.07.2013 22:57

KOMERČNÍ PREZENTACE   

Dřevo nás obklopuje všude a pochopitelně je v podobě přírodní suroviny nenahraditelné i pro kvalitní bydlení. Ve všech nejrůznějších podobách patří do našeho života, do každého bytu či domu. Ze dřeva jsou celé kompletní dřevostavby v podobě roubených stavení či srubů. Bez dřeva se ale neobejdou ani zděné stavby – dřevo se používá na bednění, vodorovné a svislé konstrukce, schody a balkony, krovy a střešní latě, někdy dokonce i na střešní krytinu. Dřevěné podlahy, obklady stěn a stropů a kvalitní nábytek zhodnotí každý interiér. Dřevěné terasy, zahradní nábytek, opěrné konstrukce a zahradní stavby v podobě pergol a atraktivních plotů zase zpříjemňují náš život na zahradě.

Není proto divu, že pravdivé rčení "Dřevo ničím nenahradíš"  se stalo obchodním heslem společnosti AVYDON, s.r.o., se sídlem v Ondřejově u Prahy. Firma se zabývá prodejem dřeva, stavebního řeziva a kompletního sortimentu, využitelného v profesionální truhlářské a tesařské dřevovýrobě, v nábytkářském průmyslu, ale také v dílnách drobných řemeslníků a kutilů. Dynamický rozvoj společnosti je založen na komplexní široké nabídce produktů ze dřeva, na doplňkových službách a prodeji ostatního materiálu a nástrojů pro práci se dřevem. Obchodní filozofie se během několika let osvědčila – velcí odběratelé, řemeslníci i domácí kutilové se do prodejny rádi vracejí. Povědomí značky se šíří také díky spokojenosti koncových zákazníků. Prodejna v Ondřejově nabízí zboží a služby pro podnikatele stejně jako pro běžné maloobchodní zákazníky.

Exteriér i interiér prodejny doslova láká ke vstupu a nákupu

 

Stavební a truhlářské řezivo a plošné materiály přesně na míru

Společnost AVYDON nabízí široký sortiment stavebního materiálu – velké trámové hranoly a nosné prvky, fošny, prkna a latě prvotřídní kvality s vynikající pevnou strukturou dřeva, která spolehlivě vydrží v náročných podmínkách desítky let. Dřevní hmota převážně z tuzemských lesů prochází pravidelnými testy, které osvědčují vysokou kvalitu a pevnost materiálu. Stavební řezivo za mimořádně příznivé ceny je k dispozici v mnoha rozměrech a dostatečných skladových zásobách, takže rychlá dodávka materiálu přímo na stavbu nebo do provozu je doslova samozřejmostí.

Ve společnosti AVYDON není problém připravit kompletní dodávku stavebního a truhlářského řeziva přesně na míru a vždy ve výběrové kvalitě. V truhlářské dílně pracovníci umí připravit řezivo do požadovaných rozměrů, ale na objednávku tento materiál i ošetří v impregnační vaně. Na prodejně tedy zákazníka ušetří starostí se zajištěním následné impregnační ochrany a přepravy tam a zpět k ošetření materiálu, čímž výrazně zkrátí termín od vznesení požadavku do použití řeziva přímo na stavbě.

Vlastní pila a truhlářská dílna umožňují přípravu řeziva přesně na míru podle požadavku zákazníků

 

Ve stavebnictví hrají významnou úlohu velkoplošné OSB desky. Klasické OSB desky se vyrábějí lisováním dřevní štěpky a hoblin v několika vrstvách, přičemž orientace jednotlivých drobných kousků dřevěné štěpky a zvolené pojivo vždy závisí na technologii konkrétního výrobce. Společnost AVYDON nabízí speciální OSB desky Superfinish ECO. Vyrábějí se z kombinace dřevěných třísek smrku a borovice, které se formují do tří vrstev. Hobliny a třísky jsou v každé vrstvě jinak orientovány – vnější vrstvy mají podélnou orientaci třísek, střední vrstva má orientaci třísek příčnou. Díky této skladbě se zlepšují mechanické a fyzikální parametry desek, které předčí vlastnosti masivního dřeva. Desky Supefinish ECO využívají speciální pojidla na bázi polyuretanových pryskyřic, takže neobsahují příměsi nezdravého formaldehydu. Takové desky jsou proto ideální zejména při uplatnění v interiéru a nábytkářství. V exteriéru jsou široce použitelné v mnoha aplikacích – při rekonstrukcích a ve výstavbě energeticky úsporných a energeticky pasivních staveb, při řešení stropních a střešních konstrukcí, montáži podlah a pohledových obložení, jsou součástí montovaných staveb sendvičové konstrukce a obvodových tepelně-izolačních plášťů budov.

Kvalitní provedení OSB desky a jeho speciální složení bez formaldehydu umožňuje jejich bezproblémové použití v interiéru

 

Dřevo do zahrady

V prodejně je možné zakoupit palubky, latě a hranoly na zhotovení terasy, konstrukční hranoly a řezivo vhodné pro vybudování pergol, zahradních přístřešků, krytých posezení, opěrných konstrukcí pro rostliny, ale také prkna a hoblované plotovky. Kromě běžných dřevin, jako jsou smrk či borovice, je možné zakoupit například jedinečné řezivo ze sibiřského nebo evropského modřínu, které se dá využít na zhotovení exkluzivní podlahy terasy či obložení fasády nebo interiéru.

Samostatnou skupinu produktů tvoří zahradní nábytek nejvyšší kvality, například sestavy křesel, lavic a stolů z akácie, případně další výrobky využitelné v zahradě – zahradní stoly a lavice ze smrku či dubu, dětská pískoviště s víkem a posezením, květinové truhlíky, pergoly, parkovací stání a dokonce i suchá WC.

Sestavy zahradního nábytku Nashville (vlevo) a Westminster (vpravo) z akácie

 

Provedení zahradní lavice z tvrdého dubu

 

O dokonalosti propracované nabídky zákazníkům svědčí zájem o každý detail a požadavek. Například pro snadné a rychlé bezpečné ukotvení dřevěných konstrukcí do terénu v zahradě i na stavbě slouží speciální zemní vruty. Nikoho tedy asi nepřekvapí, že zákazníci bez problémů naleznou sortiment nejpoužívanějších rozměrů zemních vrutů přímo na prodejně.

Nabídka zemních vrutů pro spolehlivé ukotvení dřevěných prvků v zemi

 

Pergoly a další stavby ze dřeva patří k neodmyslitelné nabídce prodejny

 

Dřevo jako palivo

Dřevo je také vhodným palivem – ekologickým, ekonomickým a efektivním. Kompletní zpracování dřevního odpadu z produkce dřevozpracujícího průmyslu bez dalšího zbytečného zatěžování životního prostředí a rychlá náhrada dřevní hmoty dorůstáním v lesích a na speciálně zakládaných plantážích činí ze dřeva ideální palivo v souladu s filozofií udržitelného rozvoje společnosti. Po letech vládních kotrmelců s nesmyslnými a různými štědře dotovanými energetickými koncepcemi typu podpory zemního plynu, větrných elektráren či fotovoltaiky, které místo úspor přinášely spíše vítr do peněženek spotřebitelů, se ukazuje, že spalování dřeva a biopaliv opět prochází renesancí pro snadnou dostupnost a ekonomicky příznivou cenu.

Proto společnost AVYDON již několik let nabízí kompletní sortiment biopaliv. Klasické štípané dřevo je prodáváno ve formě polen tvrdého bukového a dubového dřeva, a měkčího levnější dřeva břízy či smrku. Zákazníci si oblíbili také kulatinové brikety se středovým otvorem, lisované z dřevního smrkového odpadu, a drobné smrkové pelety o průměru 6 mm a délky 45 mm. Zájem o tento typ pelet roste takřka exponenciálně – a není divu. Pelety nabízejí snadnou a automatizovanou manipulaci při dodávkách i řízeném regulovaném spalování v kotli, vysokou výhřevnost a při hoření produkci minimální množství popela pod 5 g na 1 kg pelet. Popel neobsahuje síru, halogeny, těžké kovy a pochopitelně ani chemická pojiva, takže jej lze použít navíc jako ekologické hnojivo.

Štípaná polena tvrdého dřeva (vlevo), lisované brikety (vpravo) a pelety tvoří sortiment žádaných paliv

 

Servis přesně na míru

Jak již bylo zmíněno, firma AVYDON nabízí služby své vlastní truhlářské dílny pro úpravu rozměrů a provedení povrchových úprav stavebního a truhlářského řeziva na míru přesně podle přání zákazníka. Samozřejmostí je možnost impregnace dřevní hmoty proti biologickým škůdcům kvalitními chemickými prostředky v impregnační vaně.

V prodejně zákazníci zakoupí prostředky stavební chemie pro ošetření dřeva, impregnační a nátěrové hmoty a ošetřující přípravky na dřevo, odvezou si kvalitní lazury a oleje značky OSMO, fungicidní napouštědla, ochranné a dekorační lazury značky LUXOL či lazury Aktidřevin s UV ochranou.

Zájemci v nabídce prodejny naleznou zemní vruty, vruty RAPI-TEC a rozměrově i materiálově bohatý sortiment spojovacích prvků, kotvících prvků a dalších mechanických prostředků.

Kompletní profesionální servis a přístup k zákazníkovi dosvědčuje nabídka přepravy zakoupeného zboží firemním nákladním automobilem vhodné velikosti, čímž se optimalizují přepravní náklady. Běžné je naložení a složení materiálu hydraulickou rukou až do vzdálenosti 8 metrů od vozidla.

Jedno z vozidel s hydraulickou rukou pro přepravu zboží k zákazníkovi

 

Dřevo, kam se podíváš!

Prodejní motto "Dřevo ničím nenahradíš" je výsostně pravdivé. Při návštěvě prodejny téměř každého napadne ještě jedno motto – "Dřevo, kam se podíváš!" . Přesvědčte se o tom i vy. Již při první návštěvě a na první pohled spolehlivě poznáte, že jste objevili místo, které vybudovali skuteční odborníci. A vybudovali ho s láskou a respektem k hodnotám dřeva, toho nádherného a ušlechtilého materiálu.

 

KONTAKT:

www.avydon.cz

AVYDON, s.r.o., Ondřejov 111, 251 65 Ondřejov

Tel.: 323 649 221, 725 707 307, 725 320 568

Fax: 323 649 323

Mail: avydon@avydon.cz

 

Foto (c) AVYDON, s.r.o.

 

 

Zpět