HETTICH: Kolekce úchytek ProDecor (1)

20.08.2012 19:13

  KOMERČNÍ PREZENTACE  

Nezbytnou a neopomenutelnou součástí každého interiéru je nábytek. Do jeho nákupu budete zcela jistě investovat nemalé prostředky – pořizujete jej na delší dobu, bude vás reprezentovat před nutnými společenskými návštěvami i přáteli, ale hlavně budete s ním žít. Proto musíte volit nábytek, který odpovídá ergonomicky, rozměry, údržbou, obslužností a vzhledem potřebám i přáním všech uživatelů.

Program ProDecor, kolekce FOLK, úchytka MAKRA (nahoře), GETAFE (vpravo dole)

 

Jedním z důležitých kritérií volby stylu a provedení nábytku je vizuální hledisko. Optické působení nábytku na většinu osob je všeobecně známé, pomocí vzhledu můžete vyladit pocity přítomných do patřičné citové hladiny. Nábytkem můžete navodit potřebnou atmosféru. Světlý působí odlehčeným hravým dojmem, tmavý naopak těžkopádným usedlým dojmem. Nábytek v retro stylu napovídá o úctě majitele k hodnotám minulosti, moderní nábytek zase vyjadřuje sympatie k současnému životnímu stylu, k progresivnímu vývoji a využití všech výhod technického rozvoje. Rustikální nábytek se uplatňuje ve starších objektech, často skvěle rekonstruovaných. Jeho úloha je i v naší přemodernizované době v celé řadě interiérů neocenitelná – působí jako oáza klidu, jako záruka jistoty, jako připomínka vzdálených vzpomínek na návštěvy u prarodičů či rodičů, jako návrat ke starým a spolehlivým hodnotám.

Výběr nábytku patří k náročným úkolům, se kterými se musíte při zařizování interiéru náležitě popasovat. Je nutné najít správný vztah velikosti prostoru a nábytku, upřednostnit funkci, ale nezapomenout přitom na estetiku. V průběhu bydlení je někdy třeba počítat se záměnou funkcí jednotlivých místností nebo jejich dělením, například když rodiče postoupí větší místnosti svým dospívajícím dětem. Je třeba též důkladně zvážit a sladit koupi nábytku, starožitností, kožené soupravy či módního výstřelku. Přesycený trh nabízí prakticky vše, co si budeme přát z hlediska vzhledu, konstrukce, kvality, materiálu i tvaru.

Při zařizování nábytku na míru si jako uživatelé můžete diktovat design nábytku, tvar a strukturu povrchu pohledových ploch a vybírat materiál korpusů. Neméně důležitými detaily, které spolurozhodují o celkovém dojmu z nábytku, jsou nábytkové kování, úchytky, výsuvy zásuvek, tlumiče či prvky členění vnitřního prostoru. Tyto komponenty musíte vybírat velmi pečlivě nejen podle vzhledu, ale zejména podle funkce. Sebekrásnější kuchyň bude zdrojem utrpení, když při jakékoliv manipulaci budete slyšet nárazy dvířek o skříňku při zavírání, když se každá větší nebo zatížená zásuvka bude při vysouvání zasekávat či drhnout ve výsuvech, když úchytky budou pro vaše prsty naprosto nepřijatelné nebo nepohodlné. Abyste byli s funkčností i vzhledem vašeho nábytku spokojeni, můžete využít bohaté nabídky společnosti HETTICH, která je v oblasti nábytkového kování a vybavení pro truhlářský a nábytkářský průmysl jedním z předních světových producentů. Její výrobky jsou pověstné kvalitou i designovými trendy.

 

HETTICH ČR, k.s.

Jihlavská 3

591 01 Žďár nad Sázavou

www.hettich.cz

 

Tel.: 566 692 111

Fax: 566 692 131

Mail: hettich@hettich.cz

 

 

Zpět