Poštovní spořitelna: ERA HYPOTÉKA může snadno řešit životní situace i vlastní bydlení

16.01.2012 09:00

Na 16. Pardubické stavební výstavě, která se konala ve dnech 6. – 8. října 2011, jsme se zastavili na stánku Poštovní spořitelny, abychom se seznámili s dostupností hypoték a podmínkami při poskytování hypotéčních úvěrů. Zájem návštěvníků o informace byl velký, a tak jsme se s Petrem Severou, zástupcem ERA Poštovní spořitelny, raději domluvili na setkání v klidném prostředí jeho kanceláře.

 

Pane Severo, hypotéky jsou obecně známým finančním produktem. Můžete čtenářům objasnit zajímavé způsoby jejího využití?

Hypotéční úvěry nabízí na finančním trhu celá řada bankovních domů, jednotlivé nabídky se pochopitelně od sebe liší. Rád bych se Vám pokusil nastínit možnosti, které nabízí Poštovní spořitelna, která patří do obchodní skupiny Československé obchodní banky, a.s.

Pozornost zaslouží zejména žádaná ERA HYPOTÉKA, což je finanční produkt, který pružně reaguje na nejčastější požadavky našich klientů. ERA HYPOTÉKA může být využita na výstavbu či přestavbu domu či bytu bez dokládání faktur, na nákup bytu, rodinného domu, nebo dokonce i rekreační chaty, na refinancování úvěrů z jiných bank, pokud jsou splněny podmínky akceptace původního odhadu – to lze provádět například i bez dokládání příjmů a bez poplatku za zpracování úvěru.

Velká část našich klientů je překvapena naším sdělením, že ERA HYPOTÉKU je možné použít také na vypořádání dědictví, vypořádání podílu společného jmění manželů, úhradu členského podílu u bytového družstva atd., což může snadno a elegantně vyřešit financování bydlení, se kterým si celá řada klientů zbytečně láme hlavu. Setkáváme se s tím, že za podobným účelem si berou klienti klasické úvěry s vysokým úrokem, takže neznalost hypotečního úvěrování je stojí zbytečně velké peníze. ERA HYPOTÉKA tyto situace řešit umí. A umíme toho více – bez dokládání účelu umožňujeme financování formou tzv. AMERICKÉ HYPOTÉKY, a to do výše až 5 milionů korun.

 

Jak dlouho trvá jednání o poskytnutí ERA HYPOTÉKY?

Zájemce o ERA HYPOTÉKU si čas a místo jednání určuje sám. Klient může, ale také nemusí, cestovat do banky, neboť vše lze po dohodě vyřídit pohodlně i z jeho domova. Jsme schopni ERA HYPOTÉKU zajistit během tří schůzek – první slouží k podání žádosti, druhá k převzetí dokumentů, třetí k podpisu smluv.

Rychlost je nám vlastní – běžně jsme schopni zdarma a do 24 hodin zajistit list vlastnictví i katastrální snímek, za klienta zařídíme také odhad nemovitosti. Ve vybraných lokalitách u bytových jednotek nabízíme zjednodušený expresní odhad zdarma. Individuálně také řešíme možnost poskytnutí až 100% slevy na odhad jakékoliv nemovitosti naším interním odhadcem, což pro klienta představuje finanční úsporu až 4500 korun za jeden odhad.

 

Hypotéčním úvěrem lze řešit nejen financování výstavby nového rodinného domu, ale také vypořádání dědictví, vypořádání podílu společného jmění manželů, úhradu členského podílu u bytového družstva atd.

 

A jak je to s dalšími poplatky?

Až do poskytnutí úvěru klient za podanou žádost o ERA HYPOTÉKU nic neplatí. Poskytujeme slevu na úrokové sazbě ve výši až 0,3 % při zasílání 1,3násobku splátky na ERA OSOBNÍ ÚČET, který je možno mít vedený ve speciálním tarifu zdarma, s nulovými poplatky za příchozí a odchozí platby, s manipulací prostřednictvím elektronického bankovnictví.

 

A teď to nejdůležitější – o kolik peněz mohu žádat a za jakých podmínek?

Hypotéky poskytujeme na 70 %, 85 % nebo dokonce 100 % hodnoty zástavy. Doba splatnosti si klient většinou vybírá podle svých možností splácet, naše nabídka se pohybuje od 5 do 40 let, omezením je dosažení věku žadatele – zde je naší podmínkou 70 let žadatele. Klienti mají pochopitelně možnost uzavřít také pojištění schopnosti splácet a pojištění majetku, aby se nemuseli bát komplikací při nenadálých životních situacích či nějakých katastrofách. Klient Poštovní spořitelny, kterému je zasílána mzda na účet, nedokládá potvrzení o příjmu.

V současné době nabízíme úrokové sazby ERA HYPOTÉKY od 3,49 %, tato sazba je nenároková, pohyblivá a individuální, vychází z několika podmínek.

Klienti se mohou setkat s akčními nabídkami, které jsou platné vždy v určitých obdobích. V současnosti nabízíme například slevu z poplatku za zpracování u hypotéčního úvěru do 70 % hodnoty zástavy, kdy maximální výše poplatku činí 2900 Kč. Dále nabízíme slevu na úrokovou sazbu ve výši 0,3 % při zasílání měsíční platby ve výši 1,3násobku splátky hypotéčního úvěru a slevu na úrokovou sazbu ve výši 0,2 % při sjednání pojištění úvěru a pojištění domácnosti nebo nemovitosti – tedy dvou ze tří pojištění, tato nabídka je však časově vymezená.

 

Pokud naše čtenáře povídání zaujalo, kde vás mohou kontaktovat?

Naši kancelář Poštovní spořitelny najdou zájemci v budově Československé obchodní banky v Pardubicích – nepřehlédnutelnou budovu naleznou snadno na adrese třída Míru 63. Před návštěvou ale doporučujeme schůzku předem dohodnout, protože vyřizujeme záležitosti našich klientů operativně a neradi bychom nechávali naše zákazníky čekat. Dohodnutá schůzka je zárukou, že se budeme zákazníkovi věnovat ihned a v podmínkách, které důležité jednání o financování vyžaduje.

 

Děkuji za rozhovor.

( Petr Velfel )

 

 

Československá obchodní banka, a. s.

Poštovní spořitelna

Petr Severa

třída Míru 63

530 02 Pardubice

 

tel.: 466 855 281

mob.: 733 590 249

mail: psevera@csob.cz

 

 

Zpět