Desatero pro správný výběr dlažby a betonových prvků:

29.07.2013 12:44
  1. Ujasněte si koncepci zahrady, přičemž nezapomeňte na její běžné užívání.

  2. Nesnažte se napodobit sousedovu či jinou zahradu. Každá má být sama sebou.

  3. Při výběru zboží shlédněte přehlídku výrobků – využijte firemní expozice na některé z výstav nebo výstavního areálu.

  4. Vybírejte dodavatele, jehož nabídka je dostatečně bohatá. Použití průmyslové dlažby vhodné pro benzinovou pumpu je v zahradě estetickým zločinem.

  5. Dodavatele vybírejte podle sortimentu a komplexnosti služeb. Kvalitní poradenská služba, výstavní plocha, fotografické materiály a katalogy realizací, certifikovaný systém jakosti výroby (nejlépe dle ISO 9002), certifikovaná pevnost dlažby 60 Mpa a dopravní zabezpečení dodávky musí být samozřejmostí.

  6. Při výběru materiálu sledujte kvalitu povrchu. Uzavřený povrch s minimální nasákavostí a rovnoměrný vzhled zhuštěného materiálu v lomu nebo řezu jsou zárukou, že materiál vlivem mrazů a nasáknuté vody nepopraská.

  7. V objednávce přesně specifikujte výrobek, dohodněte termín dodávky a způsob dopravy.

  8. Po dodávce zboží od realizační firmy si vždy ověřte, zda vám bylo dodáno zboží od výrobce, kterého jste si vybrali. Zkušenosti podvedených zákazníků varují a vybraného výrobce zpravidla poškozují.

  9. Při pokládce betonových dlažeb zapomeňte na "zlaté české ruce". Jde o fyzicky náročnou práci, při které nedostatek praktických zkušeností a nekvalitní nářadí znehodnotí sebelepší snahu.

  10. Technologie kladení betonové dlažby je náročná. Je třeba provádět hutnění podkladových vrstev i položené dlažby speciálním vibračním strojem. Proto raději pro pokládku využijte nabídky výrobce nebo specializované firmy.

 

dlazba-realizace

Někdo dokáže sladit dlažbu i se svým psem :-)

Foto (c) PETR VELFEL

 

 

Zpět