HETTICH ČR: Interiérový design se svítidly Magic (2)

02.10.2012 14:11

  KOMERČNÍ PREZENTACE  

Funkční osvětlení

Účelové osvětlení pracovních ploch, zejména pracovní desky kuchyňské linky, desku stolu školáka či počítačové pracoviště, řeší LED svítidla. Pro montáž na plochu bez dalších konstrukčních zásahů do nábytku lze doporučit například nízkonapěťový stavebnicový systém PowerLine up, který umožňuje sestavit svítidlo mimořádné svítivosti v délce až 3 metry. Stejné a rovnoměrné osvětlení pracovní plochy bez zastíněných ploch nabízí také systém PowerLine in, který je zabudovanou verzí předchozího typu svítidla. Jeho instalace je pracnější, přináší však výhodu z nábytku nikde nevystupujícího těla svítidla.

Vestavné LED svítidlo PowerLine up (vlevo) poskytuje mimořádnou svítivost. Obzvláště výkonné je i vestavné LED svítidlo PowerLine in (vpravo). Oba modely se proto dobře uplatní v kuchyňské lince, kde je vyžadováno rovnoměrné osvětlení bez potemnělých zón.

 

Pro osvětlení nábytku, pracovní plochy, niky v kuchyni, regálu, šatny, rámové konstrukce nebo vnitřku skříně, se výborně hodí řada zářivkových svítidel LiteLine. Se čtyřmi různými základními profily řada LiteLine jistě vyhoví každému požadavku náročných zákazníků. Kvalitní provedení ze stříbřitě eloxovaného hliníku se příjemně odlišuje od běžného tuctového zboží, všechny profily lze individuálně upravit na míru. Inteligentní příslušenství a kabeláž umožní jednoduchou, rychlou a bezpečnou montáž.

Zářivková svítidla LiteLine Basic (vlevo),  LiteLine Function (uprostřed) a  LiteLine Plus (vpravo) dobře poslouží pro nasvícení  plochy kuchyňské pracovní desky

 

Krásná zářivková svítidla modelové řady Wing jsou poplatná anglickému názvu pro křídlo. Funkční a dekorativní svítidla rozpínají svá křídla, aby nabídla nepřímé světlo pro osvětlení interiéru. Při montáži ve vodorovné nebo svislé poloze umožňují regulovat množství světla v místnosti nebo na nábytku natáčením tvarovaných profilů. Zářivkové svítidlo LiteLedge v podobě matně skleněné police v hliníkovém rámu nabízí možnost zdůraznění vybraných artefaktů nebo odložených předmětů.

Zářivková svítidla Wing (vlevo) a LiteLedge (vpravo)

 

Kategorii nízkonapěťových LED svítidel shora nebo z boku nasvětlujících police či vybrané prostory reprezentuje hned několik produktů. Svítidlo Pady je vestavným svítidlem s vysokou svítivostí a jedinečným designem, který ocení i nejnáročnější zákazníci. A právem – vždyť design svítidla byl oceněn také odborníky na prestižní výstavě Interzum 2011. Netradičním pojetím konstrukce také zaujme nerezové svítidlo SuperNovara, které díky širokému úhlu vyzařování poskytuje neobyčejně homogenní osvětlení plochy. Univerzální výkonné svítidlo Race pro zapuštění do nábytku i pro montáž na plochu zaujme svým tyčovým tvarem nosného hliníkového profilu s bílým plastovým krytem.

LED svítidlo Pady (vlevo) k zapuštění i pro montáž na plochu a LED model SuperNovara (vpravo) pro montáž na plochu

 

O tom, že nízkonapěťová LED svítidla silně konkurují i oblíbeným klasickým zabudovaným halogenovým „bodovkám“ již není pochyb. Svědčí o tom i nebývale silná nabídka téměř dvou desítek svítidel programu MAGIC v oblasti napevno zabudovaných i naklápěcích bodových LED svítidel kruhového nebo čtvercového tvaru, v nejrůznějším barevném či materiálovém provedení rámečku, v nejrůznějších povrchových úpravách.

V kategorii funkčních dekorativních LED svítidel zcela jistě zaujmou také světelné prvky LuckyLine s integrovaným pohybovým spínačem, s nastavitelným doběhem svícení od 30 sekund do 5 minut, které například u postele nebo na chodbě ocení zejména děti (a rovněž i někteří dospělí), když v nočním polospánku cestují při neoblíbených, leč nutných, na toaletu nebo za osvěžením – v obou případech může jedinec prožívat okamžiky štěstí a uspokojení, proto možná uvedený název...

Jako postelové svítidlo na čtení se určitě uplatní LED svítidla Snap s vypínačem vestavěným do hlavice svítidla. Mají flexibilní polohovatelné rameno, které usnadňuje zaměření kužele světla na požadované místo. Řada DeLite obdobné konstrukce nabízí navíc i jednoduchou možnost regulace intenzity osvětlení v podobě tří stupňů stmívání.

Malá liniová dekorativní svítidla nacházejí uplatnění například jako světelné zdroje do šatních skříní. Jsou buď integrovány přímo do šatní tyče na zavěšení ramínek s oblečením, nebo se montují nejčastěji jako vestavné podhledové prvky. Řada zářivkových i LED svítidel LitePipe využívá běžného síťového napětí. Zapínají se klasickým kolébkovým spínačem nebo pohybovým čidlem. Nízkonapěťové LED sestavy InsideLine a InnoLine mají integrované pohybové čidlo. K automatickému osvětlení zásuvek InnoTech se používají malá solitérní akumulátorová svítidla DrawerSpot, která se aktivují vždy s vytažením zásuvky.

Zářivkové svítidlo LitePipe (vlevo) a model LED LitePipe (vpravo) pro montáž do šatní tyče

 

Vestavné LED svítidlo InnoLine (vlevo) a LED svítidlo DrawerSpot (vpravo) pro montáž na plochu slouží pro osvětlení prostoru nábytkových zásuvek

 

I přes mimořádný nástup nové generace výkonných LED svítidel zůstávají v zájmu pozornosti zákazníků bodová halogenová svítidla. Proto společnost HETTICH neponechává v komplexní nabídce programu MAGIC nic náhodě. Dokladem tohoto tvrzení je přibližně desítka malých halogenových spotů nejrůznějších tvarů, barev, povrchových úprav a mechanického provedení. Výkonné 12V zdroje se uplatní především k montáži do stropních podhledů a podhledů horních kuchyňských skříněk.

Hettich ČR k.s.

Jihlavská 3

591 01 Žďár nad Sázavou

 

Tel.: +420 566 692 100

Fax: +420 566 692 123

E-mail: hettich@hettich.cz

www.hettich.cz

 

      UŽITEČNÉ ODKAZY      

Program nábytkových svítidel Magic společnosti HETTICH ČR naleznete zde .

Katalog svítidel Magic společnosti HETTICH ČR, k.s. ve formátu PDF naleznete zde .

Katalog svítidel Magic společnosti HETTICH ČR, k.s. s funkcemi prohlížeče naleznete zde .

 

 

 

 

 

Zpět