HETTICH LegaDrive: Elektromotorické nastavení výšky stolu

30.08.2018 10:27

Vytvoření ideálních ergonomických pracovních podmínek je základním předpokladem pro spokojenou činnost na pracovišti, kde trávíme při intenzivní činnosti velkou spoustu hodin. Sedavý způsob zaměstnání, navíc ještě v jedné poloze, výrazně přispívá ke vzniku chronických bolestí zad, způsobených přetěžováním páteře v nepříznivě zvolené poloze těla. Při vyšším komfortu nového pracoviště tak klesá krátkodobá i dlouhodobá nemocnost.

 

Společnost Hettich ČR přichází na trh s elektromotorickým systémem LegaDrive pro nastavení pracovní výšky stolu nebo pultu. Zajímavé konstrukční řešení umožňuje zlepšit variabilitu pracoviště s možností změny polohy těla. Pracovník tak má snadnou příležitost rychle změnit výšku stolu a při práci sedět nebo stát. Takové řešení stolu se uplatní například v kancelářích, projekčních či uměleckých ateliérech anebo redakčních prostorách, kde je změna pozice těla při dlouhém vysedávání více než žádoucí. Variabilitu proměny stolu ocení pracovníci také v konferenčních místnostech, na výstavách při prezentacích, nebo v kontaktních místech organizace s veřejností, kde je v určitých časech nebo dnech třeba stát u pultu, ve který se snadno a rychle změní z původně psacího stolu. LegaDrive je však také skvělou příležitostí zlepšit pracovní podmínky ve veterinárních ordinacích a vyšetřovnách, kde lékař může nastavit výšku vyšetřovacího nebo operačního stolu podle velikosti vyšetřovaného zvířete, aniž by se musel nad pacientem stále hrbit. V neposlední řadě je tato konstrukce zajímavá pro dětské a studentské psací stoly, u nichž je možné výšku pracovní desky vysouvat podle vzrůstu uživatele.

Základem konstrukčního systému LegaDrive je podnož se dvěma výsuvnými tubusy čtvercového průřezu, které umožňují měnit výšku stolu v rozsahu 620 mm až 1295 mm, tedy až o 675 mm. Změna konfigurace je tichá a rychlá, aktuátory se vysouvají či zasouvají rychlostí 40 mm za sekundu, takže přenastavení stolu uživatele opravdu nezdržuje. Stabilní podnože moderního vzhledu jsou spolehlivé a únosné, motory se postarají o zatížení až 120 kg na stole se dvěma či třemi podnožemi, přičemž každá další podnož zvýší únosnost stolu o 40 kg. Pět podnoží tak například zvládne 120 + 40 + 40 kg, tedy celkem 120 kg.

Detail výsuvné podnože

 

Panel ovládání výsuvu

 

Výsuvy s motorem integrovaným v podnoži se pohybují hladce a synchronizovaně, přičemž systém lze vzájemně propojit a synchronizovat do sítě až 12 podnoží. Pro synchronizaci podnoží není třeba žádných mechanických spojení či hrazd mezi nimi, takže pod stolem zůstává otevřený prostor pro nohy. K provozu LegaDrive není potřeba žádných speciálních elektroinstalací, systém pracuje po připojení na běžné síťové napětí 230 V/50 Hz.

Ukázka rozmístění základních konstrukčních prvků LegaDrive při instalaci

 

Stavebnicová koncepce umožňuje uspokojit požadavky zákazníků i výrobců nábytku v mnoha ohledech. Sestava obsahuje všechny potřebné komponenty ke stolu, velikostně variabilní nosnou rámovou konstrukci pod desku stolu, elektroniku podnoží, podpěry desky stolu podle zvoleného tvaru a půdorysu stolu, podlahové patky pro podnože, kabeláž, ovládací panel a držáky pro kabely. LegaDrive umožňuje synchronizované polohování stolů přímých, zahnutých o 90° či 135°. Tato variabilita umožňuje sestavit stoly zalomené do různých tvarů, což je výhodné třeba pro stoly v konferenční místnosti.

 

Vysoká kvalita konstrukčního provedení i úžasný design představují výrazný počinek pro tvorbu nábytku v moderně pojatých konferenčních místnostech, reprezentačních i pracovních prostorách, v lékařských ordinacích a vyšetřovnách, ale také v dětských a studentských pokojích. K výběru jsou hned tři barevné varianty provedení povrchu – módní a univerzální bílý, tradiční a osvědčený stříbrný a vizuálně mimořádně přitažlivý antracitový odstín. LegaDrive je tedy systém, který svou užitečností a atraktivitou přispívá k dalšímu rozvoji nábytkového designu.

 

Hettich LegaDrive
Typ výsuvu: Elektromechanický
Profil výsuvné podnože Čtvercový
Rozsah nastavení stolu: 620 mm až 1295 mm (675 mm)
Základní nosnost (2 až 3 podnože): 120 kg
Další zvýšení únosnosti stolu: +40 kg na každou podnož
Synchronizace: Max. až 12 podnoží
Barevné provedení: Bílá, šedá, antracitová
Určení: Pro stoly s deskou přímou, zalomenou 90°, zalomenou 135°

 

 

Odkaz na stránku LegaDrive na webu HETTICH zde .

Tisková zpráva LegaDrive firmy HETTICH zde .

 

 

Odkazy na stažení brožury s technickými detaily, rozměry a kompletním systémem stavebnicových prvků (v angličtině):

Brožura LegaDrive 1

Brožura LegaDrive 2

 

 

 

 

 

HETTICH – Představení společnosti

Historie společnosti Hettich, jednoho z největších výrobců nábytkového kování ve světě, vychází z vynikajícího řemeslného umu a uplatňování netradičních řešení v konstrukci výrobků jemné mechaniky a nábytkového kování, doplněného o úspěšnou podnikatelskou a obchodní činnost. Dnes je skupina 38 dceřiných společností a výrobních podniků v Americe, Evropě i Asii již ve čtvrté generaci stoprocentním rodinným podnikem, vedeným Dr. Andreasem Hettichem. Společnost Hettich se sídlem v německém Kirchlengernu vybudovala ve Žďáru nad Sázavou moderně vybavený výrobní podnik, který zásobuje nejen český trh, ale i odběratele v celém světě. Výrobky společnosti Hettich představují nejen špičkové výrobky z hlediska neustálého technického a technologického vývoje, ale i designové vzory, udávající směr výroby moderního nábytku nejvyšší estetické hodnoty. Svědčí o tom řada respektovaných designových ocenění. Společnost také podporuje snahy o udržitelný rozvoj a ochranu životního prostředí.

 

HETTICH ČR, k.s.

Jihlavská 3, 591 01 Žďár nad Sázavou

Tel.: 566 692 111

Mail: hettich@hettich.cz

www.hettich.cz

 

 

   KOMERČNÍ PREZENTACE   

 

 

 

 

Zpět