InnoTech Atira: Nový facelift špičkového zásuvkového systému

26.07.2016 00:32

Nový zásuvkový program InnoTech Atira od společnosti Hettich vychází z osvědčeného systému InnoTech, který získal velkou oblibu především u náročných zákazníků. Nádherné atraktivní tvary, dokonalá povrchová úprava s volbou řešení v bílé, stříbrné nebo antracitové barvě, komfortní obsluha a bohatá stavebnicová skladba – to jsou hlavní přednosti moderního konstrukčního systému, který nachází uplatnění především v kuchyních a v nábytku pro obytné prostory. Variabilitu nabídky podtrhuje modulární řešení a spousta zajímavých doplňků.

Zásuvkový program  InnoTech Atira je konstrukčně odvozen z jednoho typu boků. Různorodost návrhu obstará bohaté spektrum dělicích prvků a doplňků.

 

Filozofie programu InnoTech Atira je jednoduchá – jeho zavedením do praxe nesmí být výrobci nábytku zatěžováni dalšími náklady. Truhláři tak mohou snadno a plynule navázat na již osvědčené postupy při objednávání a zpracování jiných prvků zásuvkového systému InnoTech, který je na trhu dobře znám. Montáž zásuvek programu Atira se provádí s využitím stejných postupů a přípravků, obdobných vnitřních prvků i doplňků systému InnoTech. Náročným zákazníkům se tak otevírají další možnosti žádat jen to nejlepší. Již první představení programu Atira veřejnosti přineslo spousty kladných ohlasů. Celkové provedení hranatého faceliftu s čistými ladnými tvary snese nejpřísnější estetické nároky. Není tedy divu, že InnoTech Atira nese pečeť prestižní designové ceny German Design Award Special za rok 2016.

 

Díky variabilitě řešení najde zásuvka InnoTech Atira uplatnění i v koupelně (dvě z barevných variant – varianta antracit, varianta bílá)

 

Představené stavebnicové řešení poskytuje nábytkovým designérům velikou konstrukční i estetickou volnost. Hranatý přímočarý vzhled s možností individuálního přizpůsobení vzhledu jednotlivých prvků – vnitřního čela, zad, bočnic i relingů TopSide a DesignSide – zaujme na první pohled, výhody zásuvkového programu InnoTech Atira ocení uživatelé především až při praktickém použití. O hladký chod zásuvek se postarají implementované výsuvy Quadro. Pro zásuvky s předpokládaným zatížením do 25 kg lze zvolit částečné výsuvy Quadro 25 Silent System, pro zásuvky se zatížením do 30 kg pak plnovýsuvy Quadro V6 Silent System nebo Quadro V6 s bezúchytkovým systémem Pust to open. Pro zásuvky velkých rozměrů s předpokladem zatížení až 50 kg jsou předurčeny výkonnostní plnovýsuvy Quadro V6+ Silent System nebo Quadro V6+ s bezúchytkovým systémem Pust to open.

Stavebnicová koncepce programu  InnoTech Atira dovoluje funkční rozmanitost i designovou kreativitu

 

Boční profily zásuvek jsou k dispozici ve čtyřech výškách (54, 70, 144 a 176 mm) a sedmi délkách (260, 300, 350, 420, 470, 520 a 620 mm), záda jsou k dispozici ve všech běžných šířkových modifikacích (275, 300, 350, 400, 450, 500, 550, 600, 700, 800, 900, 1000 a 1200 mm). Bezpečné a stabilní spojení zásuvky s výsuvem je naprostou samozřejmostí, stejně jako snadná a rychlá montáž. Jednotlivé konstrukční prvky v sestavě zásuvky dovolují přesné seřízení čela zásuvek v celé nábytkové sestavě, seřízení hladkého chodu zásuvky v korpusu skříňky i výměnu jednotlivých typů čel, relingů nebo bočnic. Během několika sekund tak může uživatel změnit vzhled zásuvek s vynaložením minimálního úsilí. Mechanické úchyty umožňují bezproblémové oddělení zásuvky od výsuvů, jejich opětovné připojení, případně i oddělení čela zásuvky od zásuvky.

Zásuvkový systém  InnoTech Atira nabízí možnost zvýraznění individuality nábytku. Přímočaré hranaté kontury vyniknou především v kombinaci s mechanickým nebo elektromechanickým systémem otevírání.

 

Program InnoTech Atira staví na vyšší uživatelskou úroveň i dostupné příslušenství a nadstandardní doplňky. Elektromechanický otevírací systém Easys umožňuje otvírání zásuvek pouhým lehkým zatlačením na čelní plochu zásuvky. Pohledové plochy nábytku tak neruší žádné úchyty, lišty či držáky. Zabudovaný skrytý systém otvírání je prostorově velice úsporný, nezabírá prakticky žádné místo na úkor úložného objemu skříněk. Hladké pohledové plochy umožňují designové jedinečnosti a jsou oblíbené především u vyznavačů strohého puristického a minimalistického stylu. Ocení je však i uživatelé, trávící v kuchyni u přípravy jídla více času – ti ocení snadnost ošetřování a úklidu.

Aktivace systému  Easys se provádí lehkým zatlačením na čelo zásuvky

 

Mechanický otevírací systém Push to open je jednodušší, nespoléhá na elektrickou energii. Systém je však podobný jako elektromechanický Easys. Lehkým zatlačením na čelní plochu zásuvky se zásuvka dá do pohybu. Praktické řešení je to především v provozně exponovaných kuchyních, kdy si může uživatel otvírat zásuvky například pohybem stehna či kolena. Volbu systému mechanického či elektromechanického otvírání je vhodné vybrat předem, protože podle konstrukčního řešení se volí typ výsuvu.

Praktické řešení ovládání pomocí mechanického systému otvírání  Push to Open

 

Pro truhláře a nábytkáře InnoTech Atira nepřináší žádné dodatečné náklady na vybavení dílny – bez problémů se dají využít stávající montážní přípravky systému InnoTech. Pro nejjednodušší ruční kompletaci slouží například malý přípravek InnoFit 100, dostačující pro kompletaci cca 15 zásuvek za hodinu, větší rámová konstrukce přípravku InnoFit 200 již v rukou šikovného řemeslníka zvládne až 40 zásuvek za hodinu. Rychlejší kompletaci až 65 zásuvek za hodinu zvládne poloautomat InnoFit 300. Automatizované sestavování a montáž zásuvek s frekvencí až 100 kusů za hodinu se vyplatí přenechat automatu InnoFit 400.

U programu  InnoTech Atira zákazník ocení mimořádně příznivý poměr užitné hodnoty a ceny. Hospodárnou konstrukci podporuje promyšlený systém řešení, flexibilita ve výrobě, snadná aplikace montážních přípravků a široký sortiment doplňků

 

Zásuvkový systém InnoTech Atira představuje skutečně další výrazný příspěvek společnosti Hettich modernímu nábytkovému designu. Výrobcům nábytku, ale především koncovým uživatelům, přinese nejen praktické funkce, ale i nové prvky charismatického designu. Výrazné ohlasy zákazníků po uvedení programu InnoTech Atira na trh svědčí o tom, že zvolená koncepce je dalším krokem vpřed na cestě k úspěchu.

 

Video s ukázkou montáže zásuvky v systému InnoTech Atira zde.

Prezentace zásuvkovho systému InnoTech Atira zde.

 

 

HETTICH – Představení společnosti

Historie společnosti Hettich, jednoho z největších výrobců nábytkového kování ve světě, vychází z vynikajícího řemeslného umu a uplatňování netradičních řešení v konstrukci výrobků jemné mechaniky a nábytkového kování, doplněného o úspěšnou podnikatelskou a obchodní činnost. Dnes je skupina 38 dceřiných společností a výrobních podniků v Americe, Evropě i Asii již ve čtvrté generaci stoprocentním rodinným podnikem, vedeným Dr. Andreasem Hettichem. Společnost Hettich se sídlem v německém Kirchlengernu vybudovala ve Žďáru nad Sázavou moderně vybavený výrobní podnik, který zásobuje nejen český trh, ale i odběratele v celém světě. Výrobky společnosti Hettich představují nejen špičkové výrobky z hlediska neustálého technického a technologického vývoje, ale i designové vzory, udávající směr výroby moderního nábytku nejvyšší estetické hodnoty. Svědčí o tom řada respektovaných designových ocenění. Společnost také podporuje snahy o udržitelný rozvoj a ochranu životního prostředí.

 

HETTICH ČR, k.s.

Jihlavská 3, 591 01 Žďár nad Sázavou

Tel.: 566 692 111

Mail: hettich@hettich.cz

www.hettich.cz

 

   KOMERČNÍ PREZENTACE   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zásuvkový program  InnoTech Atira je konstrukčně odvozen z jednoho typu boků. Různorodost návrhu obstará bohaté spektrum dělicích prvků a doplňků.
Zpět