OKENTĚS: Snadná ochrana dětských prstů

16.12.2011 18:55

Bezpečnost je velmi důležitý aspekt nejen bydlení, ale i v profesionální péči o děti či starší lidi. Doma, ve školách, školkách, nemocnicích a domovech důchodců můžeme očekávat, že se nějaké nehody stanou, a právě zde bezpečnost vyžaduje stálou pozornost.

Zranění prstů přivřením do dveří si pamatuje asi každý z nás, každému se někdy tato nehoda stala. V komplikovaných případech, zejména u zranění dětí, však může dojít až k tragickým komplikacím, které často končí chirurgickým odejmutím konečků prstů.

K takovým událostem však docházet nemusí, neboť na trhu jsou k dispozici ochranné manžety, které jednoduše vůbec neumožní ponechat prsty mezi křídlem dveří a zárubněmi. Na trhu se prosazují dva osvědčené systémy Finprotect, který na českém trhu prodává valašskomeziříčská firma OKENTĚS, s.r.o.

Profesionální řešení ochrany prstů před bolestivým zraněním představuje systém Finprotect Plus. Ochraňuje prsty před uvíznutím mezi dveřmi a rámem dveří na obou stranách dveří. Používá se pro vnitřní i vnější dveře a jakoukoliv konstrukci, tedy pro dveře dřevěné, plastové, hliníkové i ocelové. Instalace trvá necelých 20 minut. Veškerá práce spočívá v úpravě délky lišt a manžet na výšku dveří, montáži nosných lišt na křídlo a rám dveří a navléknutí manžety na lišty. Ochrannou manžetu lze bez problémů demontovat.

Ochranné manžety jsou k dispozici v délkách 198 cm a 250 cm, v sedmi barevných variantách provedení ve vybraných odstínech RAL. Životnost manžety je prakticky neomezená, neboť byla spolehlivě testována na 1 milion cyklů. Dokladem vysoké kvality je i udělená TÜV certifikace.

Jednodušší, tzv. "hobby" variantou je ochranná manžeta Finprotect Stop, která se aplikuje pouze na nejnebezpečnější stranu dveří, na stranu závěsu dveří. Její délku lze upravit nůžkami a na rozdíl od „profi“ varianty se tato „hobby“ varianta na dveře a rám dveří lepí pomocí samolepicí pásky, která je součástí balení. Profil lze proto snadno demontovat, například když děti odrostou a nebezpečí zranění již není tak velké. Manžeta je nabízena v pěti barvách – bílé, hnědé, černé, stříbrné a lentilkové. Životnost profilu je testována na 150 000 cyklů a jeho kvalita byla úspěšně certifikována TÜV institutem. V maloobchodním balení ji naleznete v blistru s "ouškem".

 

Videoprezentaci montáže profilu Finprotect naleznete zde:

https://www.youtube.com/watch?v=zV3VgZlBLKI

 

 

Foto: (c) OKENTĚS, s.r.o.

https://www.okentes.cz/

 

 

 

 

 

 

Zpět