OKENTĚS: Ventilační dveřní prahy

16.12.2011 19:19

Častým "oříškem" bydlení v domě či bytě je zajištění větrání v místnosti tak, aby přitom byl zachován útlum světla a hluku mezi místnostmi. Situaci většinou řeší "kratší dveře" mezerou u podlahy nebo ventilační otvory či mřížky ve dveřích. Tento způsob řešení je však poněkud nešťastný a většina z nás se s tím setkala – ve stísněných podmínkách panelákových bytů i malých rodinných domů je problém použít toaletu v blízkosti cizích osob, stejně jako jít se večer či v noci vykoupat bez toho, aniž byste budili ostatní. Řešení obtěžování přináší speciální padací prahy PLANET MinE, které nepropustí hluk ani světlo, ale zároveň přitom nebrání cirkulaci vzduchu.

 

Padací prahy PLANET MinE jsou určeny pro použití tam, kde je třeba zajistit průběžné větrání – prostor koupelen, toalet a ložnic. Prahy účinně redukují pronikání hluku a brání prostupu světla. Padací lišta při zavření dveří standardně uzavře a utěsní spáru pod dveřmi, ale přívod vzduchu je i nadále umožněn větracím průchodem, který probíhá napříč v celé šířce dveří.

Společnost OKENTĚS, s.r.o. nabízí dvě provedení těchto padacích prahů – jeden upřednostňuje důkladnější tlumení hluku, druhý umožňuje dokonalejší větrání.

 

Padací práh PLANET MinE-S je vhodný pro obývací pokoje, dětské pokoje a ložnice. Umožňuje účinné větrání místnosti s propustností až 200 m3/h při 28dB tlumení hluku ve spárách a při 7mm šířce mezery k podlaze. Při šířce dveří 1050 mm a při rozdílu tlaků 3,9 Pa lze naměřit propustnost vzduchu 30 m3/h.

 

Padací práh PLANET MinE-V zajistí kvalitní zvukovou izolaci při současné propustnosti vzduchu až 250 m3/h. Při rozdílu tlaků 3,2 Pa a šířce dveří 1050 mm byla naměřena hodnota propustnosti vzduchu 40 m3/h. Prahy se montují nejčastěji do dveří kuchyní, koupelen a toalet. Dosahují 24dB útlumu hluku ve spárách při mezeře k podlaze 7 mm.

Oba typy dveřních prahů se prodávají v délkách 835mm, 960 mm, 1085 mm a 1461–2000 mm. Jejich montáž zvládne každý řemeslník či šikovnější kutil.

 

Foto: (c) OKENTĚS, s.r.o.

https://www.okentes.cz/

 

 

Zpět