HETTICH: Zásuvkový program InnoTech (3) - Výsuvy Quadro

23.02.2012 12:39

 

  KOMERČNÍ PREZENTACE  

 

Mezi základní požadavky na ovládání a pohyb zásuvek patří jednoduchost otvírání a odpovídající nosnost zásuvky. Se stále zřetelnějším trendem využití širokých zásuvek vzniká požadavek na spolehlivé ovládání vysunutí a zasunutí tahem nebo tlakem na její čelo.

U zásuvek s čelem širokým třeba 120 cm a vyšší nosností může u běžně používaných standardních výsuvů nastat problém, pokud uživatel tlačí na zásuvku jinde než ve středu úchytu nebo ve středu čela zásuvky. Silovým působením mimo střed zásuvky může docházet ke zkřížení zásuvky v pohyblivém výsuvu nebo projevům narušení hladkého chodu zásuvky. Tyto nežádoucí efekty jsou zřetelnější s rostoucími nároky na zatížení zásuvky a s její větší šířkou.

Díky velkému množství kombinačních řešení stavebnice lze uspokojit požadavky prakticky každého náročného zákazníka z hlediska účelnosti, vzhledu zásuvky i různých cenových úrovní. Výsuvy  Quadro s tlumením  Silent System zavírají zásuvky měkce a tiše.

 

 

Podobné problémy mohou způsobovat nepřesnost uchycení a nedodržení stanovené tloušťky bočnice, což jsou důvody, se kterými se setkáváme zejména u méně kvalitních výrobců. Proto výrobci kování často upřednostňují kovové bočnice, které lépe zaručují přesnost chodu a tuhost konstrukce.

Program InnoTech využívá ve svém stavebnicovém konceptu osvědčené a jedinečné výsuvy Quadro v kombinacích částečného výsuvu nebo plnovýsuvu, s implementovaným integrovaným tlumením Silent System nebo bez něj při použití v zásuvkách do nosnosti 30 kg. Pro zásuvky o nosnosti 50 kg nebo pro extrémní zatížení 70 kg se používají výsuvy vyšší třídy vždy s integrovaným tlumením. Jako doplňující ochranný prvek proti možnému zkřížení zásuvky při mimooosovém silovém působení nebo ztížení chodu zásuvek širších než 800 mm se používají boční stabilizátory.

Tlumení zabudované přímo do výsuvu slouží k měkkému a tichému zavírání zásuvky. Konstrukční řešení částečných výsuvů i plných výsuvů nabízí perfektní výškovou a stranovou stabilitu a snadný chod díky odolným ocelovým drahám, kterém zajišťují optimální vedení přesných ocelových kuliček. Vodicí dráhy jsou samočisticí, takže nevyžadují žádnou údržbu. Výsuvy s tlumičem Silent System jsou opatřeny pojistkou proti náhodnému otevření zásuvky. Podobně jsou ale ošetřeny i výsuvy bez tlumení – místo tlumiče je použito integrované samodovírání Stop Control, které zajistí bezpečné a samočinné zasunutí zásuvky, a které se rovněž postará o to, aby nedošlo k náhodnému otevření zásuvky.

Firma HETTICH nabízí výsuvy Quadro buď pro montáž na zásuvky InnoTech, anebo pro montáž na dřevěné zásuvky a jiné deskové materiály. K tomuto účelu jsou nejvhodnější plnovýsuvy s integrovaným tlumením v kategoriích nosnosti do 30 kg a 50 kg a částečný výsuv s integrovaným tlumením do nosnosti 30 kg. Pro spolehlivé spojení výsuvu Quadro a dřevěné zásuvky s polodrážkovým bokem slouží speciální plastové spojky, které umožňují snadné nasunutí bez nutnosti použití nářadí a plynulé výškové seřízení.

Nástavce  DesignSide umožňují ladit provedení boků zásuvky podle vzhledu korpusu

 

Výběr boků zásuvek a nástavců  TopSide a  DesignSide

 

PROPRACOVANÁ MONTÁŽ

 

Zásuvkový koncept InnoTech je uživatelsky přehledný pro zákazníky stejně jako výrobce nábytku. Společnost HETTICH věnuje podpoře svých výrobků silnou informační podporu pro zákazníky, ale také řemeslníky. Zatímco zákazníkovi jsou předkládány spíše vzhledové varianty a konstrukční možnosti z hlediska uživatele, nábytkářům a truhlářům je věnována výrazná podpora odborná.

Navrhování nábytkových sestav pomůže zvládnout specializovaný program SelectionProfessional, který nabízí vlastní rozsáhlou knihovnu naprogramovaných prvků. Pokud to nedostačuje, může si řemeslník navrhnout i individuální konstrukci ve všech detailech návrhu. Pomocí tohoto programu mže být zákazníkovi předložen zcela kompletní návrh kuchyně včetně náhledu potřebných dílů a dekorativních prvků. Součástí sofistikovaného programu je elektronický katalog s více než 10 tisíci položkami nábytkového kování a konstrukčních prvků, výkonný správce dokumentů, systém pro prezentaci navržené sestavy i správce pro export výstupních dat ve formátu DWG nebo DXF, takže lze data přenášet rovnou do jiných CAD systémů.

Přes internet lze vstoupit do eKatalogu online, kde lze objednávat online, získávat aktuální cenové informace a stahovat konstrukční data prostřednictvím aplikace HettCAD.

Finální montáž a kompletace celých nábytkových sestav s prvky InnoTech je velmi jednoduchá stejně jako finální seřízení chodu zásuvek a polohy čela vůči korpusu skříněk. Pro řemeslníky existuje řada montážních přípravků InnoFIT, která umožňuje přesnou a snadnou výrobu zásuvek InnoTech ve všech šířkách, hloubkách a výškách. K tomuto účelu slouží i vrtací šablona Practica pro montáž čel zásuvek.

Výrobní kompletace zásuvky končí nasazením na výsuv a zasunutím do korpusu. Čelo zásuvky zapadne do výsuvu díky dvojici plastových spojek. Ty také umožňují snadnou demontáž čela, takže v případě jeho poškození nemusí být vyměněna celá zásuvka, ale jen čelo. Spojky také umožňují rychlé výškové seřízení čela zásuvky o ± 2 mm a stranové seřízení ± 1,5 mm. Otáčením relingové tyče nebo šroubem v adaptéru DesignSide lze nastavit i sklon čela vůči ostatním sousedním plochám. Při přesné řemeslné práci tak lze dosáhnout mimořádně dokonalého výsledku.

Jednoduchá konstrukce zásuvek InnoTech. Beznářaďový montáž a demontáž čela zásuvky a relingových tyčí (1). Rychlá beznářaďová montáž ocelových zad zásuvek pro standardní korpusové šířky od 275 mm do 1200 mm (2). Dřevěná záda zásuvek pro individuální korpusové šířky mohou ladit s materiálem čela zásuvky (3). Ucelený kovový vzhled i pro nestandardní šířky: záda zásuvky lze individuálně nařezat z hliníkového profilu délky 2 m (4). Dno zásuvky se nemusí frézovat ani vrtat (5).

 

O kvalitě programu InnoTech se může přesvědčit každý – stačí k tomu krátké seznámení s produkty HETTICH u některého z prodejců nábytkového kování, výrobců nábytku nebo ve vybraných kuchyňských a koupelnových studiích.

 

 

HETTICH ČR, k.s.

Jihlavská 3

591 01 Žďár nad Sázavou

www.hettich.cz

 

Tel.: 566 692 111

Fax: 566 692 131

Mail: hettich@hettich.cz

 

 

Zpět